Een plek om de blik te verruimen

Cante Perdric is een fraai gerestaureerd landhuis, de naam verwijst naar het lied van de patrijs. De voormalige boerderij (40x10 m) is in drie fasen gebouwd (1790-1868), waarbij de ruïne van een naburig Romaans kerkje als steengroeve diende. Cante PerdricHet huis ligt op een heuvel aan één van de vele wegen naar Santiago de Compostella en biedt rondom een fraai panorama op de heuvels van de Gers, een nog nauwelijks toeristische streek in zuid west Frankrijk, ook wel Gascogne of Frans Toscane genoemd. Een plek om opnieuw te ontdekken wat stilte is. Bij helder weer zijn de Pyreneeën zichtbaar en ’s nachts de sterren, zoals je die vrijwel nergens meer ziet.

Het woonhuis
Het ruime en volledig ingerichte woonhuis heeft een designkeuken en prachtige salon (10 x 10 m) met zware eiken balken, grote open haard, vleugel, bibliotheek en mezzanine (10 x 3). Kortom, zeer geschikt voor grotere gezelschappen en groepen: schilderen, studie, muziek, zang, dans, poëzie. Er zijn vier slaapkamers en twee badkamers, beneden: een tv-eetslaapkamer annex serre. Aan de voorkant van het huis een terras van 80 m-2 met een riant uitzicht. Opzij van het huis is nog een overdekt terras.

Van stal naar gite
De voormalige stallen zijn verbouwd tot drie goed ingerichte, zelfstandige woningen, elk met twee terrassen met veel schaduw, een grote living met keuken, twee slaapkamers en een badkamer, desgewenst: adsl, op aanvraag tv met decoder, video/dvd. De gites hebben elk hun eigen privacy, geschikt ook voor groepen van familie of vrienden: samen en toch apart.

Het zwembad

Het zwembad (7 x 14 m) heeft grote terrassen en weidse uitzichten, maar geen inkijk; schaduw, palmen, druiven en vijgen. Een stenen muur omgeeft het zwembad met daarin: wc, douche, kleedruimte.

Sport en spel
Cante Perdric staat op 3 ha eigen grond met tafeltennis, petanque, hangmat, schommel en wip. Er zijn drie plekken gecreëerd om te barbecuen. Het dorp Lauraët (500 m) heeft een tennisbaan en een voetbalveld. In de nabije omgeving: wandeltochten, paardrijden, golfterrein, natuurbad, varen op de Baïse, hengelsport en ‘s winters: dagtochten naar skipistes in de Pyreneeën.

Cultuur
De omgeving biedt kastelen, goed geconserveerde bastides, een romaanse abdij, kerkjes, wijnboeren, leuke markten en prima restaurants. In de zomer proberen de dorpen elkaar te overtreffen met exposities, concerten en andere festiviteiten soms van internationale allure zoals het jazz-festival in Marciac.

Terras